kelo-lt Theme designed by padexx
« попередня тема наступна тема »
Сторінок: [1] 2
Друк
0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.
Автор Тема: А в чому власне проблема?..    (Прочитано 1311 раз)
Самотня_Таємниця
Користувач
**

(: Столиця :)

489346617
Перегляд профілю
« : 15 Жовтня 2008, 18:19:28 »

14 жовтня їхала в тролейбусі додому, поруч зі мною бабуля і дідуля... А в нас на вулиці Артема не знаю з якою метою, чи то по приколу, чи то через якісь історичні факти заклеїли на всіх будинках "вулиця Артема" і почепили "вулиця січових стрільців"...
Ну і відбувається такий діалог:

-А что это такое? (про наліпки)
-Не знаю, это наверно националисты наклеили, у них сегодня праздник Ющенко организовал... Ну ничего... Его снимут и народ обратно образумится...
-Ясно... А січових стрільців это как?.. Наверно, январских?..
-Ну да, наверно... Там у них сначала січень, потом лютий...
-Это я знаю. А почему январских?
-А фиг его знает, Ющенко так захотелось...

Коротше, обсирали по повній не знаючи ЩО обсирали...Так може проблема у необізнаності людей?.. Може треба з цим щось робити?.. Кричати на майдані "героям слава" легко, а може треба пояснити людям, чому герої?..  Не зрозуміло Якісь заходи з цим пов'язані...  Залицяюся
Записаний

Моя хата з найкращого краю в світі! Усміхнений
Руслан
Ветеран

м. Хмельницький

427691335
Перегляд профілю Email
« Відповідь #1 : 15 Жовтня 2008, 18:54:32 »

От саме з цією метою НББ! і проводить різні акції, присвячені Мазепі. Щоб донести до людей інформацію: ким насправді був і, в деякій мірі, є Іван Мазепа. Підморгую
Записаний

Щоб щось ЗРОБИТИ - треба щось РОБИТИ!
Серечкiн
Старожило

Proud2BUkrainian

467986970
Перегляд профілю
« Відповідь #2 : 15 Жовтня 2008, 20:24:56 »

погоджуюся з Самотньою таємницею, але:
1) є категорія людей, відношення яких до всього українського може змінитися тільки з їх смертю! (Жадан про таких написав, що вони "готові, якщо треба, піти на дно слідом за флагманом російського флоту") Підморгую
2) наліпки поклеїли, щоб донести до населення потребу в перейменуванні українських вулиць! Адже, негоже нам ходити по вулицям Артемів, Лєніних, Постишевих і т.д. В Ізраїлі ж немає вулиць імені Гітлера, Гебельса чи Айхмана(нациста-єврея, доречі)!?
3) Починати, як відомо, потрібно з себе. От в мене питання, а що ти зробила щоб "пояснити людям чому герої"?
« Останнє редагування: 17 Жовтня 2008, 16:01:49 від Серечкiн » Записаний

Одна, єдина, неподільна від Карпат аж до Кавказу самостійна, вільна, демократична Україна - оце національний всеукраїнський ідеал. Нехай кожна українська дитина тямить, що вона народилася на світ на те, щоб здійснити цей ідеал. (Микола Міхновський)
Бєня
Головна наша якість - це витримка!
Старожило

Теплодар - Одеса - Київ

420756865
Перегляд профілю Email
« Відповідь #3 : 16 Жовтня 2008, 15:10:29 »

А ну не наїжджати мені тут на Іру!  Злий Крутий Усміхнений
Дівчина ідею подає для нашого руху, а ви тут одразу наїжджати починаєте!  Злий  Усміхнений
Підтримую ідею. Більш того, після Мазепи слід було б приділити увагу Симону Петлюрі і армії УНР, а потім вже логічно від цього перейти до УПА. Можливо ще якомусь періоду між Мазепою і УНР приділити увагу, але треба щоб повстала цілісна картина національно визвольних рухів протягом всієї історії України, картина формування національної і державнцької свідомості України. Як варіант ланцюжка можна взяти "Мазепа->Шевченко->Петлюра і армія УНР, Донцов і Липа->Коновалець, Тарас Бульба Боровець, Шухевич, Бандера і УПА->В.Чорновол і Народний Рух України(до загибелі Чорновола)"
Період між Мазепою і Шевченком можливо варто було б ще кимось доповнити, але зараз в голову нічого не прийшло... Може ви чимось доповните?  Підморгую
« Останнє редагування: 16 Жовтня 2008, 15:14:27 від Бєня » Записаний

Любіть Україну!
Не прокохайте її !!
РЕВОЛЮЦІЯ  ТРИВАЄ!!!
Самотня_Таємниця
Користувач
**

489346617
Перегляд профілю
« Відповідь #4 : 16 Жовтня 2008, 17:33:36 »

погоджуюся з Самотньою таємницею, але:
1) є категорія людей, відношення яких до всього українського може змінитися тільки з їх смертю! (Жадан про таких написав, що вони "готові, якщо треба, піти на дно слідом за флагманом російського флоту") Підморгую
2) наліпки поклеїли, щоб донести до населення потребу в перейменуванні українських вулиць! Адже, негоже нам ходити по вулицям Артемів, Лєніних, Постишевих і т.д. В Ізраїлі ж немає вулиць імені Гітлера, Гебельса чи Айхмана(нациста-єврея, доречі)!?
3) Починати, як відомо, потрібно з себе. От в мене питання, а що ти зробила щоб "пояснити людям чому герої"?
Я в принципі до вас і звертаюся, тому що сама я цього людям не поясню, а НББ! в принципі має МОЖЛИВІСТЬ це зробити...  Залицяюся  Стурбований
Записаний

Самотня_Таємниця
Користувач
**

489346617
Перегляд профілю
« Відповідь #5 : 16 Жовтня 2008, 17:48:58 »

От саме з цією метою НББ! і проводить різні акції, присвячені Мазепі. Щоб донести до людей інформацію: ким насправді був і, в деякій мірі, є Іван Мазепа. Підморгую
Та я знаю Усміхнений але зараз я саме про упа, бо по суті про них найбільше сперечаються і найменше знають...
Записаний

Руслан
Ветеран

м. Хмельницький

427691335
Перегляд профілю Email
« Відповідь #6 : 16 Жовтня 2008, 23:41:13 »

... зараз я саме про упа, бо по суті про них найбільше сперечаються і найменше знають...

Розумієш... Займатися всім одночасно, та робити це якісно - неможливо. В нашій історії ще багато білих плям. Так сталося, що НББ займається саме Мазепою...

А в ідеалі, було б добре, якби кожна патріотична громадська організація (а в нас їх трохи є) вибрала б собі певний напрямок діяльності (Петлюра, Бандера, Шухевич, УСС, УНР, ОУН-УПА тощо), та послідовно і цілемпрямовано вела роз'яснювальні роботи серед української громадськості. Підморгую
Записаний

Щоб щось ЗРОБИТИ - треба щось РОБИТИ!
Самотня_Таємниця
Користувач
**

489346617
Перегляд профілю
« Відповідь #7 : 17 Жовтня 2008, 08:03:33 »

... зараз я саме про упа, бо по суті про них найбільше сперечаються і найменше знають...

Розумієш... Займатися всім одночасно, та робити це якісно - неможливо. В нашій історії ще багато білих плям. Так сталося, що НББ займається саме Мазепою...

А в ідеалі, було б добре, якби кожна патріотична громадська організація (а в нас їх трохи є) вибрала б собі певний напрямок діяльності (Петлюра, Бандера, Шухевич, УСС, УНР, ОУН-УПА тощо), та послідовно і цілемпрямовано вела роз'яснювальні роботи серед української громадськості. Підморгую

А я і не кажу що одночасно Усміхнений я мала на увазі що колись можна було б провести і таку акцію... Усміхнений  Залицяюся
Записаний

Серечкiн
Старожило

Proud2BUkrainian

467986970
Перегляд профілю
« Відповідь #8 : 17 Жовтня 2008, 16:00:36 »

Цитувати
А я і не кажу що одночасно  Усміхнений я мала на увазі що колись можна було б провести і таку акцію... Усміхнений Залицяюся 

а краще не колись, а одразу після закінчення конкурсу присвяченого Мазепі!!! я думаю форумляни, і не тільки, допомогли б НББ в цій благородній справі!!!;)
Записаний

Одна, єдина, неподільна від Карпат аж до Кавказу самостійна, вільна, демократична Україна - оце національний всеукраїнський ідеал. Нехай кожна українська дитина тямить, що вона народилася на світ на те, щоб здійснити цей ідеал. (Микола Міхновський)
Самотня_Таємниця
Користувач
**

489346617
Перегляд профілю
« Відповідь #9 : 17 Жовтня 2008, 16:58:57 »

Цитувати
А я і не кажу що одночасно  Усміхнений я мала на увазі що колись можна було б провести і таку акцію... Усміхнений Залицяюся 

а краще не колись, а одразу після закінчення конкурсу присвяченого Мазепі!!! я думаю форумляни, і не тільки, допомогли б НББ в цій благородній справі!!!;)
Я залюбки допоможу чим зможу!.. =)
Записаний

рівноденник
Новачок
*

Луганське на східній Русі-Україні

168070447
Перегляд профілю
« Відповідь #10 : 18 Жовтня 2008, 15:24:54 »

згідний, що Шухевич і Бандера занадто вже заїжджені через наційоналістів. та хіба в нас інших героїв нема. приєднуюсь до тих, хто пропонує Петлюру. коли вже Винниченки й Грушевські порозбігалися, він стояв за УНР до кінця.
Записаний
Влад
Індустріальне серце України
Користувач
**

м. Донецьк

Перегляд профілю Email
« Відповідь #11 : 19 Жовтня 2008, 23:44:08 »

-Ну да, наверно... Там у них сначала січень, потом лютий...
-Это я знаю. А почему январских?
Ха-ха! О це так!  Я навіть й сам не здогадався що "январскіх", все ж таки від Запорізька Січ назва. Бабуні й дідулі давайте ще ;-)
Чому почепили? А ти не знала? Комісія з питань перейменування внесла на розклад КиївРади питання з приводу надання вулиці Артема назву вул. Січових Стрільців, але та сама Рада ще не затвердила перейменування.
Записаний
Бєня
Старожило

Теплодар - Одеса - Київ

420756865
Перегляд профілю Email
« Відповідь #12 : 20 Жовтня 2008, 15:17:09 »

Через Мазепу і Петлюру можна прийти і до Шухевича з Бандерою  Підморгую Я казав про те, що треба вибудовувати ланцюжок героїв, які боролися за незалежність і самостійність України. Показати що ця боротьба була завжди і що наша державність це не подарунок долі, а винагорода за звитягу усіх поколінь борців за цю Державність.
І мабуть дійсно було б значно легше донести правду про УПА, якби спочатку домогтися визнання всіма українцями (за винятком тих, про яких писав Серечкін посилаючись на Жадана, бо ж Жадан дійсно правий)Армії УНР і Симона Петлюри яксвоїх національних героїв, бо ж захищати бандитів Муравйова можуть лише ортодоксальні комуністи. А УПА потім представити як продовження боротьби Армії УНР (як в значній мірі воно і було)  Підморгую Можна згадати про Холодноярську республіку на Черкащині, про багато інших епізодів боротьби українського народу за свою Державу.
От тільки кого обрати для заповнення періоду між Мазепою і Петлюрою?
Небайдужі, ваші пропозиції? Підморгую
Записаний

Любіть Україну!
Не прокохайте її !!
РЕВОЛЮЦІЯ  ТРИВАЄ!!!
рівноденник
Новачок
*

Луганське на східній Русі-Україні

168070447
Перегляд профілю
« Відповідь #13 : 22 Жовтня 2008, 18:55:22 »

От тільки кого обрати для заповнення періоду між Мазепою і Петлюрою?
Небайдужі, ваші пропозиції? Підморгую
Була ж Коліївщина, це 1768 рік: повстанці Максим Залізняк та Йван Ґонта. Хіба що нині модно бути «толерантним» до жидів, тож навряд чи антижидівське повстання здобуде загальне визнання. А згодом, у 19 столітті збройна боротьба перейшла в розумове річище, хто зна, невже менше за вояків зробили світочі вкраїнського народу: Григорій Квітка-Основ’яненко, Тарас Шевченко, Леся Українка, Іван Франко чи Нечуй-Левицький?
Записаний
Бєня
Старожило

Теплодар - Одеса - Київ

420756865
Перегляд профілю Email
« Відповідь #14 : 24 Жовтня 2008, 14:22:31 »

Це повстання не прокатить не лише через сучасну виокремлену толерантність до жидів, а ще й тому що у цього повстання не було яскраво вираженої державотворчої ідеї... Стурбований

Може ще якісь ідеї є?  Підморгую
Записаний

Любіть Україну!
Не прокохайте її !!
РЕВОЛЮЦІЯ  ТРИВАЄ!!!

Сторінок: [1] 2
Друк
« попередня тема наступна тема »
Перейти в: