Не будь байдужим! » Не будь байдужим! » Чи ефективні наші дії? » Україномовна преса в Україні! Де вона???
kelo-lt Theme designed by padexx
« попередня тема наступна тема »
Сторінок: 1 [2] 3
Друк
0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.
Автор Тема: Україномовна преса в Україні! Де вона???    (Прочитано 2251 раз)
Lesia
Постійний користувач

м. Запоріжжя

494886499
Перегляд профілю Email
« Відповідь #15 : 03 Серпня 2008, 22:33:20 »

Не знаю, куди писати, сюди, чи в тему *Гумор*..
Підходжу я до прилавку з пресою, дивлюся на шпальти газет - всі назви російські. Раптом бачу газету з назвою українською. Купую. Відкриваю, починаю продивлятись заголовки, і тут я розумію, що то тільки назва українська, а сама газета написана російською Сміюся...
Записаний

У цьому світі забагато любові, ось як я думаю. Цей світ рано чи пізно (зарано чи запізно) здохне від надміру любові. А я - ні. Не здохну. Буду жити все одно. Буду курити і гризти нігті. Бо я це люблю. А любов не вмирає.
(Т.Малярчук)
maque
Proud 2 b Ukrainian
Постійний користувач

м. Миколаїв

456522844
Перегляд профілю WWW Email
« Відповідь #16 : 04 Серпня 2008, 00:12:18 »

Так, я з такими приколами   У замішанні  теж мав справу (журнал профіль тощо). Цікаво, нафіга таке робити.
Записаний

Proud 2 b Ukrainian. If I ever betray Ukraine kill me please.
Даринка
я людина...
Постійний користувач

м.Армянськ(АРКрим)

498774451 elukova_dasha@meta.ua Klear
Перегляд профілю Email
« Відповідь #17 : 04 Серпня 2008, 12:50:19 »

Це все пояснюється тим, що преса українська розрахована,не тільки на таких як ми, а на усіх...
Наприклад, моя бабуся вимагатиме газету російською, хоча зможе прочита українською, але не зрозуміє повністю прочитаного.І багато є інших таких.
А газети, журнали, друкують для того , щоб їх купували.
Записаний

Дай мені Боже сили - змінити те, що я можу змінити; Терпіння - витримати те, що я не можу змінити; І мудрості - відрізнити одне від іншого....
Petlura
Новачок
*

Перегляд профілю
« Відповідь #18 : 04 Серпня 2008, 13:04:37 »

Таких які не зрозуміють одиниці вони скілки небудь значну кількість складають лише в Криму.
А логіка видавців така "мол хахли па рускі панімают так нафіг напрягаца"
Записаний
Даринка
я людина...
Постійний користувач

м.Армянськ(АРКрим)

Перегляд профілю Email
« Відповідь #19 : 04 Серпня 2008, 19:32:51 »

Таких які не зрозуміють одиниці вони скілки небудь значну кількість складають лише в Криму.
А логіка видавців така "мол хахли па рускі панімают так нафіг напрягаца"
Так, але Україну складає  і Крим і Донбас, і центральна Україна.
Там знаєш скільки таких.
Записаний

Дай мені Боже сили - змінити те, що я можу змінити; Терпіння - витримати те, що я не можу змінити; І мудрості - відрізнити одне від іншого....
maque
Proud 2 b Ukrainian
Постійний користувач

м. Миколаїв

456522844
« Відповідь #20 : 05 Серпня 2008, 00:12:19 »

Щось я не второпаю, як це пояснює те, що назва українською, а зміст російською.  У замішанні
Записаний

fargus-ob
У нас є майбутнє
Постійний користувач

Хмельницький - Київ

351614757
Перегляд профілю Email
« Відповідь #21 : 05 Серпня 2008, 00:23:02 »

:)А я пояснила б це тим, що українською заманюють.. Підморгую Принаймні мене б заманили...

А до Даринки.. фігня то все!!!! не можливо в країні, де державна українська, телебачення переважно україномовне, документація українська.... ну не можуть вони мови не розуміти.. я ще погоджусь з тим, що важко говорити... але ж не НЕ розуміти.. Шокований
Записаний
Бєня
Головна наша якість - це витримка!
Старожило

Теплодар - Одеса - Київ

420756865
Перегляд профілю Email
« Відповідь #22 : 05 Серпня 2008, 02:06:42 »

:)А я пояснила б це тим, що українською заманюють.. Підморгую Принаймні мене б заманили...

А до Даринки.. фігня то все!!!! не можливо в країні, де державна українська, телебачення переважно україномовне, документація українська.... ну не можуть вони мови не розуміти.. я ще погоджусь з тим, що важко говорити... але ж не НЕ розуміти.. Шокований
Серед старшого покоління дійсно є такі що далеко не все розуміють українською, серед молоді зустрічаються уніКАЛИ які наполегливо вдають що не розуміють... Але дійсно, значний відсоток таких людей є лише в Криму, Донбас в цьому плані не є таким залупкуватим (тобто такі люди можуть бути помітними, але вони дійсно не складають значної кількості), а в Центрі такі люди взагалі мабуть можуть бути лише поодинокими дивними винятками...

А от щодо документації, до на сході і півдні України вона насправді досить рідко ведеться державною мовою  Злий У замішанні Засмучений Тут згадується відомий сюжет з новин, коли на Донбасі людину звільнили з роботи за те що вона раптом почала вести робочу документацію ДЕРЖАВНОЮ МОВОЮ!(повбивав би гадів! Злий)... Отака (...) малята...
Записаний

Любіть Україну!
Не прокохайте її !!
РЕВОЛЮЦІЯ  ТРИВАЄ!!!
Бєня
Головна наша якість - це витримка!
Старожило

Теплодар - Одеса - Київ

420756865
Перегляд профілю Email
« Відповідь #23 : 05 Серпня 2008, 02:14:04 »

А взагалі вважаю що громадськими акціями цю проблему не вирішити... Тут треба закони приймати... А ми можемо лише спробувати привернути увагу влади до цього питання...
Записаний

Любіть Україну!
Не прокохайте її !!
РЕВОЛЮЦІЯ  ТРИВАЄ!!!
Даринка
я людина...
Постійний користувач

м.Армянськ(АРКрим)

Перегляд профілю Email
« Відповідь #24 : 05 Серпня 2008, 14:25:51 »

Ну от щойно, я запитала в мами:
-Мамо, якою ти б мовою взяла газету в кіоску?
-Мені без різниці, -відповіла мама.
-Ну, а все ж таки, яку б обрала?
-Звісно російською, бо простіше читати.
Записаний

Даринка
я людина...
Постійний користувач

м.Армянськ(АРКрим)

Перегляд профілю Email
« Відповідь #25 : 05 Серпня 2008, 14:31:25 »

А взагалі вважаю що громадськими акціями цю проблему не вирішити... Тут треба закони приймати... А ми можемо лише спробувати привернути увагу влади до цього питання...
Навіть не уявляю, як можна це зробити.
Вчора дивилася на 5-му каналі, повтор мередачі Майдан, здається,і там обговорювали, культурний, інформаціїний рівень в Україні.Говорили про пресу, телебачення, інтернет, як через це Росія і Європа впливає на українців.І як з такими засобами інформації можна виховати молодь.
Записаний

Lesia
Постійний користувач

м. Запоріжжя

494886499
Перегляд профілю Email
« Відповідь #26 : 05 Серпня 2008, 21:49:11 »

Щодо укромовної преси в Україні, то це реальна проблема.. знайти щось не дуже дороге (дешевше від *корреспондента* ітд) українською важко.. а щодо наведеного мною конкретного прикладу, типу українська назва - російська всередині, то думаю це просто раніше газета виходила укр-ю (десь так, наприклад, в кінці 80-х), а потім, щоб не втрачати колишніх читачів + нових заманити перейшли на російську..У замішанні
Записаний

У цьому світі забагато любові, ось як я думаю. Цей світ рано чи пізно (зарано чи запізно) здохне від надміру любові. А я - ні. Не здохну. Буду жити все одно. Буду курити і гризти нігті. Бо я це люблю. А любов не вмирає.
(Т.Малярчук)
maque
Proud 2 b Ukrainian
Постійний користувач

м. Миколаїв

456522844
« Відповідь #27 : 06 Серпня 2008, 00:15:48 »

Мені тут спало на думку, можливо, якщо назва українською, менший податок? Якщо це не так, то варто було зробити саме так.  У замішанні
Записаний

Даринка
я людина...
Постійний користувач

м.Армянськ(АРКрим)

Перегляд профілю Email
« Відповідь #28 : 06 Серпня 2008, 01:37:32 »

http://jurnaly.info/
Записаний

Руслан
Ветеран

м. Хмельницький

427691335
Перегляд профілю Email
« Відповідь #29 : 15 Серпня 2008, 20:26:04 »

Ну от щойно, я запитала в мами:
-Мамо, якою ти б мовою взяла газету в кіоску?
-Мені без різниці, -відповіла мама.

І таких людей більшість! І це не є погано. Бо я не вірю, що такі люди перестануть зовсім купувати пресу, якщо з прилавків зникнуть російськомовні газети та журнали. Приклад переходу кінопрокату на українську мову наглядно показує зворотнє.
Записаний

Щоб щось ЗРОБИТИ - треба щось РОБИТИ!

Сторінок: 1 [2] 3
Друк
« попередня тема наступна тема »
Перейти в: