|
Lesia
|
 |
« Відповідь #15 : 03 Серпня 2008, 22:33:20 » |
|
Не знаю, куди писати, сюди, чи в тему *Гумор*.. Підходжу я до прилавку з пресою, дивлюся на шпальти газет - всі назви російські. Раптом бачу газету з назвою українською. Купую. Відкриваю, починаю продивлятись заголовки, і тут я розумію, що то тільки назва українська, а сама газета написана російською  ...
|
|
|
|
|
Записаний
|
У цьому світі забагато любові, ось як я думаю. Цей світ рано чи пізно (зарано чи запізно) здохне від надміру любові. А я - ні. Не здохну. Буду жити все одно. Буду курити і гризти нігті. Бо я це люблю. А любов не вмирає. (Т.Малярчук)
|
|
|
|
maque
|
 |
« Відповідь #16 : 04 Серпня 2008, 00:12:18 » |
|
Так, я з такими приколами  теж мав справу (журнал профіль тощо). Цікаво, нафіга таке робити.
|
|
|
|
|
Записаний
|
Proud 2 b Ukrainian. If I ever betray Ukraine kill me please.
|
|
|
|
Даринка
|
 |
« Відповідь #17 : 04 Серпня 2008, 12:50:19 » |
|
Це все пояснюється тим, що преса українська розрахована,не тільки на таких як ми, а на усіх... Наприклад, моя бабуся вимагатиме газету російською, хоча зможе прочита українською, але не зрозуміє повністю прочитаного.І багато є інших таких. А газети, журнали, друкують для того , щоб їх купували.
|
|
|
|
|
Записаний
|
Дай мені Боже сили - змінити те, що я можу змінити; Терпіння - витримати те, що я не можу змінити; І мудрості - відрізнити одне від іншого....
|
|
|
Petlura
Новачок
|
 |
« Відповідь #18 : 04 Серпня 2008, 13:04:37 » |
|
Таких які не зрозуміють одиниці вони скілки небудь значну кількість складають лише в Криму. А логіка видавців така "мол хахли па рускі панімают так нафіг напрягаца"
|
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
|
Даринка
|
 |
« Відповідь #19 : 04 Серпня 2008, 19:32:51 » |
|
Таких які не зрозуміють одиниці вони скілки небудь значну кількість складають лише в Криму. А логіка видавців така "мол хахли па рускі панімают так нафіг напрягаца"
Так, але Україну складає і Крим і Донбас, і центральна Україна. Там знаєш скільки таких.
|
|
|
|
|
Записаний
|
Дай мені Боже сили - змінити те, що я можу змінити; Терпіння - витримати те, що я не можу змінити; І мудрості - відрізнити одне від іншого....
|
|
|
|
maque
|
 |
« Відповідь #20 : 05 Серпня 2008, 00:12:19 » |
|
Щось я не второпаю, як це пояснює те, що назва українською, а зміст російською. 
|
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
|
fargus-ob
|
 |
« Відповідь #21 : 05 Серпня 2008, 00:23:02 » |
|
:)А я пояснила б це тим, що українською заманюють..  Принаймні мене б заманили... А до Даринки.. фігня то все!!!! не можливо в країні, де державна українська, телебачення переважно україномовне, документація українська.... ну не можуть вони мови не розуміти.. я ще погоджусь з тим, що важко говорити... але ж не НЕ розуміти..
|
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
|
Бєня
|
 |
« Відповідь #22 : 05 Серпня 2008, 02:06:42 » |
|
:)А я пояснила б це тим, що українською заманюють..  Принаймні мене б заманили... А до Даринки.. фігня то все!!!! не можливо в країні, де державна українська, телебачення переважно україномовне, документація українська.... ну не можуть вони мови не розуміти.. я ще погоджусь з тим, що важко говорити... але ж не НЕ розуміти.. Серед старшого покоління дійсно є такі що далеко не все розуміють українською, серед молоді зустрічаються уніКАЛИ які наполегливо вдають що не розуміють... Але дійсно, значний відсоток таких людей є лише в Криму, Донбас в цьому плані не є таким залупкуватим (тобто такі люди можуть бути помітними, але вони дійсно не складають значної кількості), а в Центрі такі люди взагалі мабуть можуть бути лише поодинокими дивними винятками... А от щодо документації, до на сході і півдні України вона насправді досить рідко ведеться державною мовою  Тут згадується відомий сюжет з новин, коли на Донбасі людину звільнили з роботи за те що вона раптом почала вести робочу документацію ДЕРЖАВНОЮ МОВОЮ!(повбивав би гадів!  )... Отака (...) малята...
|
|
|
|
|
Записаний
|
Любіть Україну! Не прокохайте її !! РЕВОЛЮЦІЯ ТРИВАЄ!!!
|
|
|
|
Бєня
|
 |
« Відповідь #23 : 05 Серпня 2008, 02:14:04 » |
|
А взагалі вважаю що громадськими акціями цю проблему не вирішити... Тут треба закони приймати... А ми можемо лише спробувати привернути увагу влади до цього питання...
|
|
|
|
|
Записаний
|
Любіть Україну! Не прокохайте її !! РЕВОЛЮЦІЯ ТРИВАЄ!!!
|
|
|
|
Даринка
|
 |
« Відповідь #24 : 05 Серпня 2008, 14:25:51 » |
|
Ну от щойно, я запитала в мами: -Мамо, якою ти б мовою взяла газету в кіоску? -Мені без різниці, -відповіла мама. -Ну, а все ж таки, яку б обрала? -Звісно російською, бо простіше читати.
|
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
|
Даринка
|
 |
« Відповідь #25 : 05 Серпня 2008, 14:31:25 » |
|
А взагалі вважаю що громадськими акціями цю проблему не вирішити... Тут треба закони приймати... А ми можемо лише спробувати привернути увагу влади до цього питання...
Навіть не уявляю, як можна це зробити. Вчора дивилася на 5-му каналі, повтор мередачі Майдан, здається,і там обговорювали, культурний, інформаціїний рівень в Україні.Говорили про пресу, телебачення, інтернет, як через це Росія і Європа впливає на українців.І як з такими засобами інформації можна виховати молодь.
|
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
|
Lesia
|
 |
« Відповідь #26 : 05 Серпня 2008, 21:49:11 » |
|
Щодо укромовної преси в Україні, то це реальна проблема.. знайти щось не дуже дороге (дешевше від *корреспондента* ітд) українською важко.. а щодо наведеного мною конкретного прикладу, типу українська назва - російська всередині, то думаю це просто раніше газета виходила укр-ю (десь так, наприклад, в кінці 80-х), а потім, щоб не втрачати колишніх читачів + нових заманити перейшли на російську.. 
|
|
|
|
|
Записаний
|
У цьому світі забагато любові, ось як я думаю. Цей світ рано чи пізно (зарано чи запізно) здохне від надміру любові. А я - ні. Не здохну. Буду жити все одно. Буду курити і гризти нігті. Бо я це люблю. А любов не вмирає. (Т.Малярчук)
|
|
|
|
maque
|
 |
« Відповідь #27 : 06 Серпня 2008, 00:15:48 » |
|
Мені тут спало на думку, можливо, якщо назва українською, менший податок? Якщо це не так, то варто було зробити саме так. 
|
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
|
Даринка
|
 |
« Відповідь #28 : 06 Серпня 2008, 01:37:32 » |
|
|
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
|
Руслан
|
 |
« Відповідь #29 : 15 Серпня 2008, 20:26:04 » |
|
Ну от щойно, я запитала в мами: -Мамо, якою ти б мовою взяла газету в кіоску? -Мені без різниці, -відповіла мама.
І таких людей більшість! І це не є погано. Бо я не вірю, що такі люди перестануть зовсім купувати пресу, якщо з прилавків зникнуть російськомовні газети та журнали. Приклад переходу кінопрокату на українську мову наглядно показує зворотнє.
|
|
|
|
|
Записаний
|
Щоб щось ЗРОБИТИ - треба щось РОБИТИ!
|
|
|
|