|
Moderator
|
 |
« Відповідь #15 : 30 Травня 2008, 13:27:57 » |
|
Зараз триває саме підготовка до проведення цих акцій, тому більш детальну інформацію ми Вам обовязково надамо через декілька днів. Але попередньо: дуже були б раді бачити всіх наших небайдужих 4 жовтня в палаці спорту на самій події. Планується дуже гарний концерт та змагання(кого розповім згодом). А конкурс на твори про І. Мазепу написані, а не намальовані. Про особливості та Вашу роль в цій акції. 
|
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
|
Moderator
|
 |
« Відповідь #16 : 19 Червня 2008, 14:11:28 » |
|
Привіт! Коротенько про конкурс на написання творів про І. Мазепу. Розпочнеться -15 серпня 2008 року; завершиться - 31 жовтня 2008 року. Проходитеме у ЗОШ, ліцеях, гімназіях орієнтовно в 40-ка містах України.
|
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
|
Руслан
|
 |
« Відповідь #17 : 03 Липня 2008, 20:28:05 » |
|
Якщо поритися в інтернеті, то можна знайти цікаві речі...
От наприклад, Іван Мазепа "очима" української та російської Вікіпедій:
http://uk.wikipedia.org/wiki/Мазепа_Іван_Степанович
http://ru.wikipedia.org/wiki/Мазепа,_Иван_Степанович
При чому, відрізняється все: від подання союзу зі Швецією, до портрета самого Мазепи та його родинного герба... 
Але, нейтральність статті в російській версії поставлено під сумнів та зазначено, що стаття потребує перероблення. Отже, твердження "зради" Мазепи ставиться під сумнів самими росіянами, як необ'єктивне. 
|
|
|
|
|
Записаний
|
Щоб щось ЗРОБИТИ - треба щось РОБИТИ!
|
|
|
|
|
|
Lesia
|
 |
« Відповідь #19 : 08 Липня 2008, 22:41:07 » |
|
Якщо поритися в інтернеті, то можна знайти цікаві речі...
От наприклад, Іван Мазепа "очима" української та російської Вікіпедій:
http://uk.wikipedia.org/wiki/Мазепа_Іван_Степанович
http://ru.wikipedia.org/wiki/Мазепа,_Иван_Степанович
При чому, відрізняється все: від подання союзу зі Швецією, до портрета самого Мазепи та його родинного герба... 
Але, нейтральність статті в російській версії поставлено під сумнів та зазначено, що стаття потребує перероблення. Отже, твердження "зради" Мазепи ставиться під сумнів самими росіянами, як необ'єктивне.  так.. порівнювати ці дві статті дуже цікаво. Жах, як по-різному можна сказати про одне й те саме 
|
|
|
|
|
Записаний
|
У цьому світі забагато любові, ось як я думаю. Цей світ рано чи пізно (зарано чи запізно) здохне від надміру любові. А я - ні. Не здохну. Буду жити все одно. Буду курити і гризти нігті. Бо я це люблю. А любов не вмирає. (Т.Малярчук)
|
|
|
|
Moderator
|
 |
« Відповідь #20 : 14 Липня 2008, 16:21:31 » |
|
Привіт тривають семінари для координаторів конкурсу в м. Києві з 11 липня по 18 липня 2008 року. Всім волонтрам та небайдужим прохання долучатися до проведення конкурсу.
|
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
|
Lawyer
|
 |
« Відповідь #21 : 20 Липня 2008, 17:06:19 » |
|
Не знаю як хто, але я не зустрічав внятної, повноцінної, збалансованої біографічної книги про Мазепу. Книги, яка б примушувала читачів задуматись та зробити "правильні" висновки щодо постаті Мазепи. Думаю, вона була б цікавою та пізнавальною для всіх адекватних людей.
Рекомендую тобі почитати книгу Ольги Ковалевської "Іван Мазепа у запитаннях та відповідях" (видавництво "Темпора", 2008 рік). У цій книзі подано короткі, але вичерпні відповіді на основні питання, що стосуються постаті гетьмана України 1687–1709 рр. Івана Мазепи, цікаві історичні факти, пам’ятки історії та культури, пов’язані з ним, про твори художньої літератури, живопису й музики, у яких відтворено його образ. Для кращого розуміння та сприйняття матеріалу пропонується хронологія дат життя й діяльності І. Мазепи, додаються списки основної та додаткової літератури, які дозволять більш докладно ознайомитися з цією видатною особистістю в українській історії.
|
|
|
|
|
Записаний
|
Слава Ісусу Христу!!!
|
|
|
|
Руслан
|
 |
« Відповідь #22 : 21 Липня 2008, 09:27:38 » |
|
Не знаю як хто, але я не зустрічав внятної, повноцінної, збалансованої біографічної книги про Мазепу. Книги, яка б примушувала читачів задуматись та зробити "правильні" висновки щодо постаті Мазепи. Думаю, вона була б цікавою та пізнавальною для всіх адекватних людей.
Рекомендую тобі почитати книгу Ольги Ковалевської "Іван Мазепа у запитаннях та відповідях" (видавництво "Темпора", 2008 рік). Дякую. Ще б хтось підказав, де можна придбати цю книгу в околицях Хмельницького... Поо те, що вона має бути в книгарні "Є" в Києві, я інтуїтивно здогадуюсь... 
|
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
|
|
|
Lawyer
|
 |
« Відповідь #24 : 23 Липня 2008, 16:59:09 » |
|
Руслане!!! Якщо ти дійсно хочеш купити цю книгу, то чому б тобі не зайти на сайт www.book-ye.com , і заказати цю книгу в інтернет-магазині. Тобі доставлять її Укрпоштою (але вартість цієї книги буде не 11 грн. 20 коп., а 16 грн.19 коп.). Для цього потрібно перейти сюди - http://www.book-ye.com/product_3892.html
|
|
|
|
« Останнє редагування: 23 Липня 2008, 21:51:39 від Lawyer »
|
Записаний
|
Слава Ісусу Христу!!!
|
|
|
|
Руслан
|
 |
« Відповідь #25 : 23 Липня 2008, 18:56:23 » |
|
2 Lawyer.
Дякую за пораду. Але скоро я планую згасати до Києва, тому, певно, там вже й придбаю. 
|
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
|
|
|
Іван
|
 |
« Відповідь #27 : 20 Вересня 2008, 11:19:40 » |
|
Мазепа-герой України. Він все своє життя віддав для доброботу нашої батьківщини. Що б росіяни не говорили ,Мазепа для нас залишається національним героєм. Слава україні-героям слава!
|
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
|
Іван
|
 |
« Відповідь #28 : 20 Вересня 2008, 11:25:31 » |
|
Полтавська битва не була справедливою. Росіяни мали удвічі більше піхоти, а в артилерії домінували. Петро 1 здійснив терор по всій Україні через Мазепу і "українці"не пішли за гетьмана. Якби були рівні сили тоді б москалі втікали б в Москву, як під Конотопом.
|
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
|
Іван
|
 |
« Відповідь #29 : 20 Вересня 2008, 11:29:51 » |
|
Я схвалюю культурну політику Віктора Ющенка. Він навіть дещо нагадує Мазепу.
|
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
|