|
Руслан
|
 |
« : 15 листопад 2007, 19:19:19 » |
|
Друзі, пропоную трохи поспілкуватись на історичну тематику.
Іван Мазепа - постать в українській історії справді непересічна і неоднозначна. Одні його вважають зрадником, інші - героєм... Ця людина увійшла в історію як визначний гетьман та меценат. А ще йому Дж. Г. Байрон присвятив один зі своїх творів...
|
|
|
|
|
Записаний
|
Щоб щось ЗРОБИТИ - треба щось РОБИТИ!
|
|
|
|
Moderator
|
 |
« Відповідь #1 : 15 січень 2008, 13:31:17 » |
|
Так тема дійсно дуже цікава і як на мою думку варта на обговорення форумлянами. 
|
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
|
dimaz
|
 |
« Відповідь #2 : 15 січень 2008, 13:43:39 » |
|
Доречі шведи не дуже добрими словами згадують Карла ХІІ. Іван Мазепа - гідний того, аби його іменем переіменували колишню вулиці Січневого повстання у м. Києві.
|
|
|
|
|
Записаний
|
"Місто - це мережа каналізацій. Знайомі його мешканці чи ні - їхні екскременти однаково тектимуть єдиним руслом." Таня Малярчук
|
|
|
|
Moderator
|
 |
« Відповідь #3 : 17 січень 2008, 14:28:21 » |
|
Цілком підтримую ідею щодо перейменування вулиці.
|
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
|
dimaz
|
 |
« Відповідь #4 : 17 січень 2008, 14:35:17 » |
|
Вулицю вже переіменували, але таблички ще досі висять старі.
|
|
|
|
|
Записаний
|
"Місто - це мережа каналізацій. Знайомі його мешканці чи ні - їхні екскременти однаково тектимуть єдиним руслом." Таня Малярчук
|
|
|
|
Moderator
|
 |
« Відповідь #5 : 17 січень 2008, 15:07:37 » |
|
Нелегко Мазепі, в ті часи, було втілювати свої задуми щодо розвитку самодостатньої України. І після цього всього щей стати завдяки деяким "писакам" зрадником, але як кажуть: про правду рано чи пізно дізнаються. Зараз багато можна прочитати про життя та діяння українського гетьмана з таких книжок як: "Загибель Батурина" та "Оточення гетьмана Мазепи: соратники та прибічники" Сергія Павленка, "Усі гетьмани України: легенди, міфи, біографії" О.П. Реєнта та І.А. Коляденка, а також Журавльова "Мазепа: людина, політика, легенда". Книжки які дають відповіді на багато запитання щодо постатті Мазепи. 
|
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
Skif
Новачок
м. Хмельницький
|
 |
« Відповідь #6 : 25 січень 2008, 21:46:15 » |
|
Тема дійсно дуже цікава.Особливо для людей старшого віку, яким ще в школі розказували що Мазепа зрадник. Але той факт що вчинив він так виключно в інтересах України замовчували. Розповідайте хлопці по більше цікавих фактів про не заслужено забутих героїв України. Адже не всі мають змогу і час перечитати нові сторінки історії нашой Батьківщини.Дякую за вашу працю.
|
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
|
|
|
Moderator
|
 |
« Відповідь #8 : 31 березень 2008, 16:06:46 » |
|
Шановні небайдужі, восени 2008 року та впродовж 2009 року наш рух планує провести низку заходів присвячених визначним подіям, які мали місце в історії Укрїни та безпосередньо пов'язані з українським гетьманом І. Мазепою. Які заходи ви моли б запропонувати, щоб вшанувати видатну постать гетьмана України? Які цікаві факти вам відомі з його життя та діяльності?
|
|
|
|
« Останнє редагування: 05 квітень 2008, 13:02:36 від Moderator 1 »
|
Записаний
|
|
|
|
|
Серечкiн
|
 |
« Відповідь #9 : 31 березень 2008, 16:31:36 » |
|
Шановні небайдужів, восени 2008 року та впродовж 2009 року наш рух планує провести низку заходів сприсвячених визначним подіям, які мали місце в історії Укрїни та безпосередньо пов'язані з українським гетьманом І.Мазепою. Які заходи ви моли б запропонувати, щоб вшанувати видатну постать гетьмана України? Які цікаві факти вам відомі з його життя та діяльності?
ой..класно, що в НББ звернули увагу на Мазепу!!! ще б і на Симона Петлюру...  в приницпі, я корінний полтавчанин, вважаю що в Полтаві, Києві та інших регіонах потрібно провести масову роз"яснювальну компанію щодо постатей Мазепи і Петлюри! А то звичайні полтавці, як і більшість простих українців, мислять про цих великих людей міфами нав"язаними Москвою...тому і пам"ятники їм неможливо поставити, бо за соцопитуваннями більшість насселення проти цього.. от я ніяк не можу намутити в інеті портрет Петлюри нормальної якості...а так би зробив хвутболку з його зображенням та написом "Петлюра герой"!  п.с. Якщо в 2009 (тоді буде відзначатись 300 річчя Полтавської битви) НББ поїде в Полтаву, щоб віддати шану загиблим козакам..з мене екскурсія містом! 
|
|
|
|
|
Записаний
|
Одна, єдина, неподільна від Карпат аж до Кавказу самостійна, вільна, демократична Україна - оце національний всеукраїнський ідеал. Нехай кожна українська дитина тямить, що вона народилася на світ на те, щоб здійснити цей ідеал. (Микола Міхновський)
|
|
|
|
Moderator
|
 |
« Відповідь #10 : 20 травень 2008, 11:34:55 » |
|
Доречі, хто хоче більше дізнатися про гетьмана І. Мазепу раджу зайти ось на цей сайт: http://www.mazepa.name/biograph/mazepa.htmlа . 
|
|
|
|
« Останнє редагування: 21 травень 2008, 19:36:50 від Moderator 1 »
|
Записаний
|
|
|
|
|
Руслан
|
 |
« Відповідь #11 : 24 травень 2008, 23:43:12 » |
|
Шановні небайдужі, восени 2008 року та впродовж 2009 року наш рух планує провести низку заходів присвячених визначним подіям, які мали місце в історії Укрїни та безпосередньо пов'язані з українським гетьманом І. Мазепою. Які заходи ви моли б запропонувати, щоб вшанувати видатну постать гетьмана України?
Ну... Я тут подумав... Наприклад, для початку, організуйте зйомку документального фільму про Мазепу серій десь так з п'яти... Далі, організуйте написання, видання та розкрутку (в тому числі друк уривків в самих тиражних "таблоїдах") ЦІКАВОЇ книжки про життя та діяльність Мазепи. Не знаю як хто, але я не зустрічав внятної, повноцінної, збалансованої біографічної книги про Мазепу. Книги, яка б примушувала читачів задуматись та зробити "правильні" висновки щодо постаті Мазепи. Думаю, вона була б цікавою та пізнавальною для всіх адекватних людей.
P.S. Дякую Андрію Окарі за статтю, яка наштовхнула мене на ці ідеї... 
|
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
|
Moderator
|
 |
« Відповідь #12 : 29 травень 2008, 11:04:04 » |
|
Привіт! Хочу повідомити усім, що НББ розпочинає два великих проекти: 1. Конкурс творів про видатного гетьмана України Івана Мазепу ( з 15 серпня по 30 вересня 2008 року) 2. Акція в палаці спорту 4 жовтня (субота) 2008 року присвячена Івану Мазепі. Дуже сподіваємося на підтримку наших волонтерів та небайдужих. 
|
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
|
mak7ka
|
 |
« Відповідь #13 : 29 травень 2008, 11:07:00 » |
|
в чому буде заключатись наша(небайдужих) підтримка? Що буде в моїх силах _ тим допоможу.
|
|
|
|
|
Записаний
|
Ти сам що-небудь зробив, щоб твоє життя стало краще!?
|
|
|
|
Руслан
|
 |
« Відповідь #14 : 29 травень 2008, 13:04:22 » |
|
Привіт! Хочу повідомити усім, що НББ розпочинає два великих проекти: 1. Конкурс творів про видатного гетьмана України Івана Мазепу ( з 15 серпня по 30 вересня 2008 року) А можна невеличке уточнення: яких саме творів? Тобто, це мають бути картини, малюнки, літературні твори чи щось інше? Чи все підряд?...2. Акція в палаці спорту 4 жовтня (субота) 2008 року присвячена Івану Мазепі. Дуже сподіваємося на підтримку наших волонтерів та небайдужих.  В чому полягатиме сама акція і яка допомога потрібна від небайдужих волонтерів? 
|
|
|
|
« Останнє редагування: 30 травень 2008, 12:34:15 від Moderator 1 »
|
Записаний
|
|
|
|