Не будь байдужим! » Не будь байдужим! » Чи ефективні наші дії? » Рівень україномовності великих міст України.
kelo-lt Theme designed by padexx
« попередня тема наступна тема »
Сторінок: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9
Друк
0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.
Автор Тема: Рівень україномовності великих міст України.    (Прочитано 10957 раз)
Влад
Індустріальне серце України
Користувач
**

м. Донецьк

Перегляд профілю Email
« Відповідь #45 : 10 Грудня 2007, 21:31:49 »

Cеречкін! Щоб "вирізати" багато розуму не треба. Ось щось конструктивне запропонувати - так ні. Прошу Вас полишити емоції. Польща - одна з небагатьох країн, котра може реально допомогти України інтегруватися до ЄЕС. До того ж, не вбачаю нічого поганого у тому, що туристи приїжджають до Кам*янця та лишають там реальні гроші. Прошу Вас не писати повідомлення, що суперечать національному та світовому законодавству.
« Останнє редагування: 13 Грудня 2007, 15:40:53 від Moderator » Записаний
dimaz
Старожило

м. Біла Церква

Перегляд профілю Email
« Відповідь #46 : 11 Грудня 2007, 10:44:23 »

О, починається цікава дискусія! Можна і я з Вами тут... так би мовити, свої 5 копійочок???
Для початку маю питання про "ЄЕС" - це що за структура така? ЄЕП - знаю, ЄС - знаю. А це щось новеньке!!!
Записаний

საქართველო და უკრაინა ერთად არიან!
Н€б@йд¥)|(ий Іван
Ветеран

Українською прикольніше!

358998960
Перегляд профілю WWW
« Відповідь #47 : 11 Грудня 2007, 14:11:41 »

Так, піпл! Не засмічуємо тему всякою байдою! Назва теми сформульована чітко: "Рівень україномовності великих міст України." отож про поляків - кудись в інше місце.

А щодо "ЄЕС" то така структура колись існувала також в Європі десь у 70-х роках 20 століття. Пізніше вона трансформувалася в "Європейський Союз"
Записаний

Viva, Україно! Н€б@йд¥)|(ий вітає тебе!
янанебiбув
Новачок
*

Перегляд профілю
« Відповідь #48 : 14 Грудня 2007, 18:54:52 »

Власні спостереження:

Рідне м. Суми - рос мова ~20-30% тих хто розмовляє постійно, але чується набагато частіше.
Інше населення на побутовому рівні спілкуєтсья суржиком (як і я))) українську дуже рідко можна почути.Засмучує ставлення до російської як до офіційої Засмучений.

Львів - без коментарів, але іноді чув польську.

Київ. Дуже люблю це місто. Для мене Київ, як зріз Українського суспільства (мовна ситуація в Києві = Україні). Дуже толерантні люди, часто відповідають такою мовою якою запитаєш.

Харків. Схожий на Суми тим, що російська - офіційна. В розмовах на вулицях часто чути суржик з достатньою к-стю українських слів.

Взагалі, тих хто вважає українську рідною - 67.5 %. Але нажаль не всі часто її вживають Засмучений Сподіваюсь на краще Усміхнений

З.І. Після Криму Суми здалися осередком українства))

Записаний
Даринка
я людина...
Постійний користувач

м.Армянськ(АРКрим)

498774451 elukova_dasha@meta.ua Klear
Перегляд профілю Email
« Відповідь #49 : 14 Грудня 2007, 22:20:49 »

А що справді в Сумах російська -офіційна?Не зрозуміло

Ну в Криму скоро буде нормально....просто потрібен час...І я в це вірю!!!!
Але тут, у Криму, вважають перехід на українську , насиллям....
Записаний

Дай мені Боже сили - змінити те, що я можу змінити; Терпіння - витримати те, що я не можу змінити; І мудрості - відрізнити одне від іншого....
янанебiбув
Новачок
*

Перегляд профілю
« Відповідь #50 : 15 Грудня 2007, 12:35:04 »

офіційна в свідомості людей. тобто в людмому місці українськю чи суржиком ні-ні. вдома скільки завгодно
Записаний
webwin
Ветеран

м. Вінниця

486878856
Перегляд профілю
« Відповідь #51 : 25 Грудня 2007, 22:57:14 »

Cпілкуюсь з колегою по роботі з Маріуполя (місечко з 500 тисячним населенням), так українську мову він розуміє, а писати вже важко. Судячи по розповідям друга, який там був біля 3 тижнів і ніразу ніде не почув укаїнську мову, то рівень україноМОВНОСТІ прямує до 0
Записаний
Серечкiн
Старожило

Proud2BUkrainian

467986970
Перегляд профілю
« Відповідь #52 : 25 Грудня 2007, 23:42:41 »

Cпілкуюсь з колегою по роботі з Маріуполя (місечко з 500 тисячним населенням), так українську мову він розуміє, а писати вже важко. Судячи по розповідям друга, який там був біля 3 тижнів і ніразу ніде не почув укаїнську мову, то рівень україноМОВНОСТІ прямує до 0

Аналогічно мій знайомий з Маріуполя, говорити українською для нього справжня мука! та і виходить, відверто хрєново...  Стурбований
Записаний

Одна, єдина, неподільна від Карпат аж до Кавказу самостійна, вільна, демократична Україна - оце національний всеукраїнський ідеал. Нехай кожна українська дитина тямить, що вона народилася на світ на те, щоб здійснити цей ідеал. (Микола Міхновський)
Влад
Індустріальне серце України
Користувач
**

м. Донецьк

Перегляд профілю Email
« Відповідь #53 : 27 Грудня 2007, 22:26:03 »

Cпілкуюсь з колегою по роботі з Маріуполя (місечко з 500 тисячним населенням), так українську мову він розуміє
100% донеччан і 99% мешканців України розуміє українську. Жодного разу не почув в нас: "не розумію". Вперше мені сказалі: "не розумію" в Мукачевому а потім - у Києві.
Записаний
webwin
Ветеран

м. Вінниця

486878856
Перегляд профілю
« Відповідь #54 : 27 Грудня 2007, 23:19:24 »

Може ви на іноземця натрапили в Києві (росіяни також не розуміють) )), Мукачево знаходиться недалеко від кордонів з іншими державами, тому нічого дивного не бачу, сам був в Мукачеві і в Закарпаті.
Записаний
Н€б@йд¥)|(ий Іван
Ветеран

Українською прикольніше!

358998960
Перегляд профілю WWW
« Відповідь #55 : 28 Грудня 2007, 10:28:24 »

А мені колись в маршрутці довелося раза три сказати "на зупинці", поки до дятла-водія дійшло, що я від нього хочу. На перші 2 рази він тупо відповів "Шо? Чаво? Нє понял" 
Записаний

Viva, Україно! Н€б@йд¥)|(ий вітає тебе!
Valeriy
Не цурайся Роду свого, його Звичаю та Мови!
Постійний користувач

Україна

Перегляд профілю
« Відповідь #56 : 04 Січня 2008, 09:08:16 »

Хочу сказати що рівень україномовності мого рідного міста збільшився майже удвічі.
Був десь 2-3% став 5-6%. Звідки такий показник? По-перше він суб'єктивний. По-друге він приблизний. Але на вулицях я чую вже набагато більше української мови!
А це вже об'єктивно!
Записаний

Шановні, вивчайте мову, бо вона не винна, що ви її не знаєте!
Zipper
Потенційний носій Української автентики.
Новачок
*

м. Чернівці

Перегляд профілю
« Відповідь #57 : 10 Січня 2008, 16:36:29 »

Дуже кльова тема до обговорення!

Місто Чернівці приблизно має такі відсотки:

Українська (також і діалектична): 70-75%
Російська та суржик: 20% (-\+)
Румунська (+ романо-українсько-російська): 10-15% (+\-)

Хоча по великому рахунку, якщо заговориш по Українськи, відповідь буде виключно на Українській (або суржик відповідно). Російська в Чернівцях має досить негативний авторитет серед населення (а-ля мова "бидла", "алконоїдів" і.т.д), тому люди, рідна мова яких Російська (або які спілкуються нею у побуті), комплексують. Щодо до Румунської, то ситуація загалом досить неприємна, стосовно самих її носіїв. Це вже має бути соромно україномовному населенню Чернівців, яке стібеться, та принижує Молдаванів (анекдотами про те що вони тупі, "зачухані" і.т.д.). А ті в свою чергу, цураються своєї етнічності, та мови. Майже 95% Молдованів та Румунів міста Чернівці, чудово володіють як Українською так і Російською, ними і розмовляють на людях, а між собою на рідній мові. 
Записаний
webwin
Ветеран

м. Вінниця

486878856
Перегляд профілю
« Відповідь #58 : 11 Січня 2008, 21:08:25 »

Те що молдавани розмовляють на українській нічого дивного, вони ж живуть в Україні. Так і повинно бути. В Росіїї було б нормально говорити на російській, у Франції на французькій і т. д.
Проблема в українців на Сході, які так само як і молдавани вважають себе нижчими за росіян, тому і розмовляють на російській, або зразу ж переходять на російську мову. Але їм потрібно згадати,  що ми нащадки Київської Русі, з центром в Києві.
Записаний
Руслан
Ветеран

м. Хмельницький

427691335
Перегляд профілю Email
« Відповідь #59 : 11 Січня 2008, 21:37:54 »

Проблема в українців на Сході, які так само як і молдавани вважають себе нижчими за росіян, тому і розмовляють на російській, або зразу ж переходять на російську мову. Але їм потрібно згадати,  що ми нащадки Київської Русі, з центром в Києві.

Потрібно. Але вони це сприймуть як проамериканську пропаганду... У замішанні
Записаний

Щоб щось ЗРОБИТИ - треба щось РОБИТИ!

Сторінок: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9
Друк
« попередня тема наступна тема »
Перейти в: