Не будь байдужим! » Не будь байдужим! » Чи ефективні наші дії? » Рівень україномовності великих міст України.
kelo-lt Theme designed by padexx
« попередня тема наступна тема »
Сторінок: 1 2 [3] 4 5 ... 9
Друк
0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.
Автор Тема: Рівень україномовності великих міст України.    (Прочитано 10956 раз)
Katrya
Хай живе і процвітає рідна Україна!!!
Новачок
*

м. Запоріжжя

416630084
Перегляд профілю Email
« Відповідь #30 : 03 Листопада 2007, 21:35:34 »

Ой! А що ж робиться у нас в Запоріжжі? :'(Суржиком в основному говорять старі бабусі та дідусі (і то не всі) і студенти, які приїхали з області. Всі останні понтуються російською, але це в них не дуже добре виходить, адже "ШОкають" та "ГАкають". В місті україномовні люди - дефіцит. Але дуже добре, що вони є. Звісно, у нас є таке страшне явище, коли люди вдома між собою спілкуються українською, але виходять на вулицю і, боячись якогось осуду, починають говорити російською. :(Але загалом - СУРЖИК ПРОЦВІТАЄ!
Записаний

"Маємо, що маємо!" - мене не влаштовує!
dimaz
Старожило

м. Біла Церква

Перегляд профілю Email
« Відповідь #31 : 05 Листопада 2007, 12:20:05 »

Отже маємо:

Ужгород - 70%
Хмельницький - 50%

Центральний регіон
Вінниця - 40%
Черкаси - 45%
Полтава - 30-50% (Сам був і чув, суржик цікавий Усміхнений )
Кіровоград - 5-15%
Дніпропетровськ - 1%

Північний регіон
Київ - 20%

Південий регіон
Одеса - 3% (суржик)

Не згодний по Ужгороду, Одесі, а особливо Києву. В Ужгороді багато не української мови, російська та угорська разом займають не менше 40-45 %. Одеса це поліетнічне місто, можна почути також і українську. я би дав 7-10 %. В Києві нас більше ніж 20 %, завітайте на Країну Мрій, що відбувається улітку на Співочому полі. Будете приємно здивовані.
Записаний

საქართველო და უკრაინა ერთად არიან!
Серечкiн
Старожило

Proud2BUkrainian

467986970
Перегляд профілю
« Відповідь #32 : 05 Листопада 2007, 18:45:34 »

Цитувати
В Києві нас більше ніж 20 %, завітайте на Країну Мрій, що відбувається улітку на Співочому полі. Будете приємно здивовані.
Країна Мрій - це одне! Інша справа так як розмовляє більшість, особливо корінних киян...нажаль російською...
Записаний

Одна, єдина, неподільна від Карпат аж до Кавказу самостійна, вільна, демократична Україна - оце національний всеукраїнський ідеал. Нехай кожна українська дитина тямить, що вона народилася на світ на те, щоб здійснити цей ідеал. (Микола Міхновський)
Н€б@йд¥)|(ий Іван
Ветеран

Українською прикольніше!

358998960
Перегляд профілю WWW
« Відповідь #33 : 05 Листопада 2007, 19:50:42 »

Дійсно, бо на фест збираються саме для того, щоби спілкуватися в українською... а так - російськомовні...
Записаний

Viva, Україно! Н€б@йд¥)|(ий вітає тебе!
Донеччанин
Новачок
*

Перегляд профілю
« Відповідь #34 : 12 Листопада 2007, 18:02:22 »

Хтось ще має якісь думки з цього приводу? Ще не охоплена майже половина міст України.
Записаний
ОЛЯ
Старожило

УКРАЇНське місто ЧЕРКАСИ!!!!!!!!!!

3846198 olya_nbb@ukr.net
Перегляд профілю
« Відповідь #35 : 12 Листопада 2007, 19:08:12 »

Сімферополь енд Севастополь (Крим) - 5 відсотків Засмучений
Харків - 15 відсотків...
Записаний

Нічого не буває даремно!!!!!!!.....
Lesia
Постійний користувач

м. Запоріжжя

494886499
Перегляд профілю Email
« Відповідь #36 : 15 Листопада 2007, 13:22:54 »

Я не чула, щоб в Запоріжжі говорили Рідною (максимум - суржик). Знаю лише одного хлопця з "явними ознаками патріотизму". Але він чогось говорить російською  (Не зрозуміло)
Цікаво, яка буде реакція, коли я довишиваю свою "сучасну" вишиванку та прийду так в інститут? Усміхнений
Записаний

У цьому світі забагато любові, ось як я думаю. Цей світ рано чи пізно (зарано чи запізно) здохне від надміру любові. А я - ні. Не здохну. Буду жити все одно. Буду курити і гризти нігті. Бо я це люблю. А любов не вмирає.
(Т.Малярчук)
dimaz
Старожило

м. Біла Церква

Перегляд профілю Email
« Відповідь #37 : 15 Листопада 2007, 15:30:04 »

Знаю лише одного хлопця з "явними ознаками патріотизму". Але він чогось говорить російською  (Не зрозуміло)

Веселий Я б хотів подивитися на цього хлопця, які це в нього ознаки такі явні. Знаєте як в маршрутках кажуть: "Безкоштовний проїзд лише з явними ознаками інвалідності".  Залицяюся
Записаний

საქართველო და უკრაინა ერთად არიან!
Донеччанин
Новачок
*

Перегляд профілю
« Відповідь #38 : 15 Листопада 2007, 18:30:56 »

Звісно, легше поширювати українську мову у Львові та Вінниці, але ж Харкків потребує того набагато більше!!! Вибачаюсь за нотку наїзду, але ну просто дуже прикро за рідне місто! Давайте проводити акції у Харкові, давайте руйнувати стереотип "Харьков  - русский городъ" не переймаючись тим, що вони(акції) не знайдуть належної підтримки.. Знайдуть!!!!!!
Cправа у тому, що керівники акції роблять ставку в першу чергу на ті регіони, де є велика різниця між часткою людей, що вважають українську за рідну у порівнянні з тими, хто нею послуговується. Так, у Києві відсоток тих, хто вважає  українську рідною - 70%, у Черкасах та Сумах - 77%, натомість у Харкові та Одесі - 30%, у Донецьку - під 10. Дані - знайшов в Інтернеті.
Усьому свій час!
Записаний
Taras.ua
Новачок
*

м. Одеса

233163312 taras@telecard.com.ua
Перегляд профілю Email
« Відповідь #39 : 25 Листопада 2007, 17:37:31 »

Сумно бачити людей в які не говорять українською. А ЗАСТАВляють себе говорити "ломаною" російською. Бо так треба. В мене один на роботі то навіть з рідним батьком на російській почав говорити. Як так? Мій би мене "не зрозумів". А з приводу статистики. Не так важливо, скільки людей вважають мову рідною, як важливо, скільки відсотків нею спілкуються!

Якби в Одесі кожен третій говорив українською, як ви думаєте були б україномовні фільми в прокаті? Хоч один!
Зараз нема жодного!
Записаний
Ironcity
Новачок
*

Перегляд профілю Email
« Відповідь #40 : 30 Листопада 2007, 22:29:44 »

Невеличкі спостереження стосовно мовної ситуації у Кривому Розі. Переважна більшість населення російсько- або суржикомовна. Україномовних майже не видно, але все ж вони таки є. Мабуть близько 0,2-0,5%.
Записаний
Влад
Індустріальне серце України
Користувач
**

м. Донецьк

Перегляд профілю Email
« Відповідь #41 : 08 Грудня 2007, 20:33:01 »

Кам'янець-Подільський (хоч і не велике місто, але знакове) - 75%
Записаний
Серечкiн
Старожило

Proud2BUkrainian

467986970
Перегляд профілю
« Відповідь #42 : 08 Грудня 2007, 22:02:24 »

Кам'янець-Подільський (хоч і не велике місто, але знакове) - 75%
У Кам"янці не бачив жодного російськомовного!!! Але там просто дофіга поляків!!!
« Останнє редагування: 10 Грудня 2007, 21:37:47 від Moderator 1 » Записаний

Одна, єдина, неподільна від Карпат аж до Кавказу самостійна, вільна, демократична Україна - оце національний всеукраїнський ідеал. Нехай кожна українська дитина тямить, що вона народилася на світ на те, щоб здійснити цей ідеал. (Микола Міхновський)
Руслан
Ветеран

м. Хмельницький

427691335
Перегляд профілю Email
« Відповідь #43 : 08 Грудня 2007, 22:43:01 »

У Кам"янці не бачив жодного російськомовного!!! Але там просто дофіга поляків!!!

Був в Кам'янці-Подільському лише раз, але жодного поляка не зустрів... У замішанні Мо шукав не там? Не зрозуміло
Записаний

Щоб щось ЗРОБИТИ - треба щось РОБИТИ!
Бєня
Головна наша якість - це витримка!
Старожило

Теплодар - Одеса - Київ

420756865
Перегляд профілю Email
« Відповідь #44 : 09 Грудня 2007, 01:56:54 »

Ггг!!! Пригадалось як я у Львові з оселедцем гуляв, то польські туристи поспішали перейти на іншу сторону вулиці чи скритися за рогом вулиці... Сміюся Прикольно було !
Записаний

Любіть Україну!
Не прокохайте її !!
РЕВОЛЮЦІЯ  ТРИВАЄ!!!

Сторінок: 1 2 [3] 4 5 ... 9
Друк
« попередня тема наступна тема »
Перейти в: