|
Серечкiн
|
 |
« Відповідь #15 : 24 Вересня 2007, 17:36:50 » |
|
Полтава: 30% - українська 30% - чіста па русскі 40% - абалдєнний суржик Хоча 30% відсотків у російської та української мов, чиста формальність...адже Суржик - це старшна штука!! 
|
|
|
|
|
Записаний
|
Одна, єдина, неподільна від Карпат аж до Кавказу самостійна, вільна, демократична Україна - оце національний всеукраїнський ідеал. Нехай кожна українська дитина тямить, що вона народилася на світ на те, щоб здійснити цей ідеал. (Микола Міхновський)
|
|
|
|
dimaz
|
 |
« Відповідь #16 : 25 Вересня 2007, 12:24:15 » |
|
Привіт! Цікава тема. Особливо щодо суржика! Власне моя рідна мова - це білоцерківський суржик. Тому я не маю до суржика такого однозначно негативного ставлення. Це явище, часом суржик дає ті можливості, яких не можеш отримати від чистої мови (згадайте Подеревянського). Щодо розподілу україномовних по містам України. Великий респект Франківську, люблю відвідувати це місто, серце тішиться. 88% для Львова - це дуже багато. Там дай боже щоб 65% української розмовляло. Взагалі мені на львівян не везе, коли буваю у Львові постійно намагаюся щось запитати українською, а мені відповідають, як на зло, російською. Часом на вулицях чути польську. А щодо Ужгорода то там навіть написи на магазинах у 30% випадків російською, а україномовних людей можливо 50%, інші говорять або російською, або угорською. Натомість у Києві десь 40% людей україномовні, тут люди більш виховані і будуть частіше переходити на ту мову, якої Ви до них звертаєтеся. Навіть можна спробувати англійську, матимете непогані шанси почути англійську у відповідь, особливо у районі Контрактової площі. Хоча, звичайно, проблеми з українською існують  Як на мене, головне щоб людина хороша була
|
|
|
|
|
Записаний
|
საქართველო და უკრაინა ერთად არიან!
|
|
|
|
Censor
|
 |
« Відповідь #17 : 26 Вересня 2007, 00:16:15 » |
|
Пропоную тут написати власні спостереження про рівень використання української мови у великих містах України. Мої спостереження (у відсотках до загальної кількості населення міста):
Київ - 20% (+/- суржик).
ОГО? Ну якщо у Києві двадцятничок, то у Сумах 20,1%
|
|
|
|
|
Записаний
|
З любов'ю та цензурними зауваженнями, щиро Ваш Цензор!
|
|
|
|
dartsja
|
 |
« Відповідь #18 : 07 Жовтня 2007, 16:22:31 » |
|
от бачите!! Харків -1%!!. тільки що з вашої головної сторінки : "Небайдужі також побували у Чернігові, Житомирі, Хмельницькому, Вінниці, Кіровограді, Черкасах та Сумах. "...Дуже сумно, що я не побачила тут Харкова. Звісно, легше поширювати українську мову у Львові та Вінниці, але ж Харкків потребує того набагато більше!!! Ми зі свого боку, робимо все можливе - без попередження граємо в дебати у прямому ефірі українською, за що потім фактично стаємо "персонами-нон-грата", відповідаємо змоскалілим викладачам ураїнською(які, доречі, теж повинні читати лекції державною мовою), що потім відгукається на сесії, але головне, що ми ГОТОВІ робити то і далі!!але ж цього недостатньо! Невже всі вважають Харків настільки безнадійним?? Вибачаюсь за нотку наїзду, але ну просто дуже прикро за рідне місто! Давайте проводити акції у Харкові, давайте руйнувати стереотип "Харьков - русский городъ" не переймаючись тим, що вони(акції) не знайдуть належної підтримки.. Знайдуть!!!!!!
|
|
|
|
|
Записаний
|
якщо в найбільшому книжковому магазині міста тобі пропонують купити "Московіаду" Покальчука, потрібно щось міняти....
|
|
|
|
Н€б@йд¥)|(ий Іван
|
 |
« Відповідь #19 : 07 Жовтня 2007, 16:29:35 » |
|
Раніше на головній форуму можна було побачити таку фразу "Поступальний рух кращий, ніж броунівський" Я думаю це є одне з гасел акції. НББ поступово робить кроки на схід (от скоро до Запоріжжя приїдемо), тож до Харкова, думаю, справа все ж колись також дійде. Не переймайся!
|
|
|
|
|
Записаний
|
Viva, Україно! Н€б@йд¥)|(ий вітає тебе!
|
|
|
|
dartsja
|
 |
« Відповідь #20 : 07 Жовтня 2007, 22:28:37 » |
|
"все ж колись також дійде"  Сумно. а щож нам робити, поки "доходить"?
|
|
|
|
|
Записаний
|
якщо в найбільшому книжковому магазині міста тобі пропонують купити "Московіаду" Покальчука, потрібно щось міняти....
|
|
|
|
romuald
|
 |
« Відповідь #21 : 07 Жовтня 2007, 22:41:45 » |
|
Самоорганізовуватися.... Радію, що появився анонс про Запоріжжя на сайті, це вже позитив, а то раніше були суцільні "шифри", можливо, і Харків десь є в планах організаторів, але не виключено, що на сайті про це може бути повідомлено десь за кілька днів до події.
А вам раджу не зламатися, бо цінність кожного з вас, мешканців Східних областей, як на мене значно більше, ніж нас, з Західних. В Луцьку просто говорити українською і організовувати проукраїнські заходи, це природньо. А вам треба розбивати стіну, тому тримайтеся!
|
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
|
dartsja
|
 |
« Відповідь #22 : 07 Жовтня 2007, 23:11:43 » |
|
Дяяка, ми-то тримаємось, але ж стіну власноруч не зламаємо. самі не зламаємо. і взагалі прикро, що про Харків говорять, як про щось безперспективне. Харків"янам просто потрібно показати альтернативу, і вони за неї схопляться! Згадати хоча б Печенізьке поле, або Цех...ви б бачили скільки охочих щось змінити там з"являється! іх просто потрібно об"єднувати такими заходами.. а їх, заходів, на жаль дуже мало:( тож сподіваємось, що "після Запоріжжя" і до Харкова черга дійде. бо ми того потребуємо чи не найбільше..
|
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
|
Moderator 1
|
 |
« Відповідь #23 : 07 Жовтня 2007, 23:53:04 » |
|
Шановна dartsja.
Ми тебе чудово розуміємо. Але ж зрозумій і ти нас. Рух "Не будь байдужим!" не всесильний і не може організувати та провести одночасно акції по всій Україні. Адже, для того щоб провести акцію на кшталт такої як в Хмельницькому, Черкасах, Сумах чи Кіровограді, потрібно немало часу та зусиль. Наразі готується акція в Запоріжжі. В перспективі планується проведення таких акцій і в решті обласних центрів східної та південної України. Але ж не все одразу. Всьому свій час...
До речі, місцепровдення кожної наступної акції визначається готовністю місцевих небайдужих людей (їх ще волонтерами кличуть) всесторонньо сприяти організації та проведенню акції... От ти, наприклад, готова взяти на себе виконання організаторських функцій на місці (домовитися за оренду залу, де буде проводитись акція, бронювання номерів у готелі для музикантів, залучення волонтерів та організація їх роботи тощо), у разі проведення такої акції в Харкові?
Скинь мені в приват свої контакти, і я обіцяю що з тобою зв'яжуться з цього приводу люди, які відповідають за організацію таких акцій.
|
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
|
Н€б@йд¥)|(ий Іван
|
 |
« Відповідь #24 : 08 Жовтня 2007, 18:41:45 » |
|
Дійсно! Покажіть, що у Харкові є небайдужі люди! Тоді ви дасте організаторам руху знак, що Харків готовий до проведення акції.
|
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
|
webwin
|
 |
« Відповідь #25 : 08 Жовтня 2007, 19:05:03 » |
|
Шеф був в Маріуполі більше 2 тижнів, ніразу там не почув української мови!
|
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
|
Н€б@йд¥)|(ий Іван
|
 |
« Відповідь #26 : 08 Жовтня 2007, 19:47:02 » |
|
Сумно, але факт... русифіковані міста... або їх зносити, або перевчати жителів (і не знаю, що ефективніше)
|
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
|
webwin
|
 |
« Відповідь #27 : 10 Жовтня 2007, 18:42:09 » |
|
Сумно, але факт... русифіковані міста... або їх зносити, або перевчати жителів (і не знаю, що ефективніше)
не забувай, що в цих містах живуть люди, а не роботи
|
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
Донеччанин
Новачок
|
 |
« Відповідь #28 : 03 Листопада 2007, 19:33:31 » |
|
Отже маємо: Західний регіон:Тернопіль - 95% Івано-Франківськ - 95% Львів - 87% (за дані по Львову відповідаю, бо був там з 6 разів, і загальний час перебування у місті дуже великий) Луцьк - 80% Ужгород - 70% Хмельницький - 50% Центральний регіонВінниця - 40% Черкаси - 45% Полтава - 30-50% (Сам був і чув, суржик цікавий  ) Кіровоград - 5-15% Дніпропетровськ - 1% Північний регіонКиїв - 20% Південий регіонОдеса - 3% (суржик) Східний регіонХарків - 1% (суржик) Донецьк - не більше 0.5% (навіть суржик - це рідкість) Луганстк - менше аніж у Донецьку (хоч був там тільки 2 рази). Похибка складає +/- 5-10%. Тобто дуже велика.
|
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
|
Н€б@йд¥)|(ий Іван
|
 |
« Відповідь #29 : 03 Листопада 2007, 20:55:58 » |
|
це типу такий собі підсумок? Загалом все я сно і ситуація вражає своєю жахливістю...
|
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
|