Їзжу у відрядження до інших регіонів, в т. ч. до східних, також спілкуюся рідною мовою. Хочу Вам повідомити, що проблем не було ніде (окрім Севастополя: продавець відмовилася мене обслуговувати, бо, вважає, що не розуміє мене, перейшов на англійську - така ж ситуація

, напевне, в школі погано навчалася

). Дуже сподобалося в Луганьску, коли чули мою українську мову, такі привітні ставали, що мені аж ніяково ставало

.
Мда... Ото такі привітні севастопольці до туристів. Потім хай не кажуть, чому до них не їздть на відпочинок (я маю не тільки цей факт, але й загалом відношення до відпочиваючих). Я б просто вийшов та купив в іншому магазині. Як то кажуть - голосування гривнею. А на Сході, Донбас зокрема, здебільшого байдуже ставлення, дехто перепутє (через цікавіть) звідки Ви, але агресії немає. Був 1 випадок у тролейбусі, ми з другом з Тернополя їхали і розмовляли укр-кою, один на підпитку підійшов та спитав: "Чи подобаються нам, хлопцям з зах. України донецькі хлопці?" Ми відповіли що нам дівчата більше до смаку

Потім інший (також на підпитку) почав питатися чому ми спілкуємося укр-кою, бо це ж Донбас, на що ми йому відповіли: "А де нам розмовляти, в Москві чи у Варшаві?". Та розмова тривала ще декілька хвилин. Врешті-решт наш опонент ледве вийшов з машини, бо вже не тримався на ногах.