Не будь байдужим! » Не будь байдужим! » Чи ефективні наші дії? » Рівень україномовності великих міст України.
kelo-lt Theme designed by padexx
« попередня тема наступна тема »
Сторінок: 1 ... 5 6 [7] 8 9
Друк
0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.
Автор Тема: Рівень україномовності великих міст України.    (Прочитано 10905 раз)
Lesia
Постійний користувач

м. Запоріжжя

494886499
Перегляд профілю Email
« Відповідь #90 : 23 Травня 2008, 12:29:13 »

Щодо Донецька.. Думаю це рішення не законне і його не сьогодні-завтра відмінять.
Ну не може бути такого, щоб законом не регулювалася мова навчання! РІДНА МОВА!!!

Я чула таку цитату:"Украінскій язик очень сложен для бізнеса, почти всє докумєнти составляются на руСском.." Це де цікаво? У них в Донецьку? Я досьогодні думала що документообіг в нашій країні українською  Не зрозуміло  У замішанні
Записаний

У цьому світі забагато любові, ось як я думаю. Цей світ рано чи пізно (зарано чи запізно) здохне від надміру любові. А я - ні. Не здохну. Буду жити все одно. Буду курити і гризти нігті. Бо я це люблю. А любов не вмирає.
(Т.Малярчук)
Антон
Постійний користувач

Хай живе Україна !!!

368693113
Перегляд профілю Email
« Відповідь #91 : 23 Травня 2008, 15:24:17 »

Так туди після голодоморів кац.пів завозили ешалонами........
..........ото воно таке і є.........гіфно.........його вже не перевчиш.......
 Злий Злий Злий Злий
Записаний
Kyryan
Користувач
**

м. Київ

Перегляд профілю
« Відповідь #92 : 23 Травня 2008, 22:08:32 »

їх не перевчиш, зате ними легко управляти/маніпулювати/наказувати - звикли до "царя" або як зараз феодала.
Записаний

"Я мову вчить не хочу і не буду!
 Я - українець городський, другий!"
 Людина б'є себе у груди:
"Дивиться, люди, я який дурний!"
Віталій Іващенко
Антон
Постійний користувач

Хай живе Україна !!!

368693113
Перегляд профілю Email
« Відповідь #93 : 24 Травня 2008, 12:32:53 »

Так , але керуєм не ми , а рос.  Злий
Записаний
Руслан
Ветеран

м. Хмельницький

427691335
Перегляд профілю Email
« Відповідь #94 : 24 Травня 2008, 14:09:00 »

їх не перевчиш, зате ними легко управляти/маніпулювати/наказувати - звикли до "царя" або як зараз феодала.

Отже, треба щоб на Донеччині завівся феодал-націоналіст. Підморгую Або, того що є - зробити націоналістом... Сміюся
« Останнє редагування: 24 Травня 2008, 21:09:25 від Руслан » Записаний

Щоб щось ЗРОБИТИ - треба щось РОБИТИ!
КрапочкА
Новачок
*

457877327
Перегляд профілю Email
« Відповідь #95 : 24 Травня 2008, 20:59:02 »

Підморгую як перевчатимемо? план дій))
Записаний

Лише навчившись помирати ти навчишся жити
Антон
Постійний користувач

Хай живе Україна !!!

368693113
Перегляд профілю Email
« Відповідь #96 : 24 Травня 2008, 22:21:13 »

Маніакально , з погрозами , щоб злякався........ггггггг... Сміюся
Спочанку через нет ( пошта , ася ) , а потім всі гуртом до нього приїдем................
( з містикою , наприклад скажем , що прийшли за його грішною душею або те , що ми з того
світу чи , чи наберем з собою сильних хлопців зі "Свободи" наприклад  )....................
........ггггггггг......з розмовою....... Сміюся.........у штанці точно напудить.......чи як там...))))
Буде він у нас робокопом. От як населення здивується , вчора був за Росію , а сьогодні
вже за укр. мову............
У мене є кандидати : Яник , Ахмєтов , ............
Записаний
Данч
Новачок
*

6236314
Перегляд профілю
« Відповідь #97 : 30 Травня 2008, 00:12:04 »

Миколаїв ще спить, але готовий прокинутися.
головне повернути емігруючу сільську молодь в українське русло і приводів плутати мій Миколаїв із львівським стане на один більше  Підморгую
Записаний
Kyryan
Користувач
**

м. Київ

Перегляд профілю
« Відповідь #98 : 30 Травня 2008, 22:33:03 »

Миколаїв ще спить, але готовий прокинутися.
головне повернути емігруючу сільську молодь в українське русло і приводів плутати мій Миколаїв із львівським стане на один більше  Підморгую
для цього требо, щоб були в регіонах справжні менеджери при владі, а не феодали, які збагачують тільки себе, а не регіон.
Записаний

Людина б'є себе у груди:
Віталій Іващенко
webwin
Ветеран

м. Вінниця

486878856
Перегляд профілю
« Відповідь #99 : 31 Травня 2008, 15:52:35 »

мені так не подобається слово "треба".
Всі знають що ТРЕБА бути толерантнішими, розумнішими, відповідальнішими, добрішими і т.д.
Потрібно цього ХОТІТИ і починати з себе.
Записаний
Kyryan
Користувач
**

м. Київ

Перегляд профілю
« Відповідь #100 : 31 Травня 2008, 23:35:58 »

ну звичайно
Записаний

Людина б'є себе у груди:
Віталій Іващенко
dimaz
Старожило

м. Біла Церква

Перегляд профілю Email
« Відповідь #101 : 17 Червня 2008, 11:40:25 »

От читаю вас і дивуюся: "Ми приїдемо і навчимо когось як жити". Ви спочатку поїдьте туди в Донецьку/Луганську область, поживіть кілька тижнів у шахтарських містечках, подивіться, послухайте чим люди живуть, що їм болить, спробуйте їх зрозуміти.
Згодний з Вебвіном, що починати потрібно з себе. Покажіть цим людям, чому потрібно змінюватися.
Записаний

საქართველო და უკრაინა ერთად არიან!
Наттi
Новачок
*

Перегляд профілю
« Відповідь #102 : 16 Липня 2008, 12:56:34 »

За моїми спостереженнями для значної кількості людей, які хотіли б розмовляти українською мовою існує така проблема, як процес переходу з російської на українську. Найчастіше чую фразу: "Не хочу розмовляти суржиком - паплюжити мову". Можна звичайно звинуватити цих людей в нерішучості, але я сама відчувала на собі "проблему суржика" і побоювалась в душі а чи зможу дійти до чистої української.
Тому пропоную розповісти, хто як справився з цією проблемою Усміхнений
Наприклад, я декілька раз збивалася, починала знову - просила друзів (навіть тих, хто розмовляє російською) виправляти помилки, намагалася побільше спілкуватися з тими, хто розмовляє українською і на завершення поїхала до Тернополя, потім Львова. І почала помічати, що навіть думаю по-українськи. Хоча, звичайно, повний процес "переходу" набагато довший.

Записаний

"Якщо не ми, то хто? Зайве питання"   
                                           Тартак
Олександр1977
Новачок
*

Перегляд профілю Email
« Відповідь #103 : 16 Липня 2008, 15:42:04 »

Доброго дня, шановні українці! Той, хто аргументує небажання спілкуватися суржиком - лукавить. Вони просто гадають, що це гарна відмовка, чому вони на українській землі не хочуть спілкуватися її мовою. Щодо мене, свою мову вдосконалив під час навчання в Одесі. Нічого дивного... Головне бажання. Мешкаю в Києві - спілкуюся виключно українською мовою. Їзжу у відрядження до інших регіонів, в т. ч. до східних, також спілкуюся рідною мовою. Хочу Вам повідомити, що проблем не було ніде (окрім Севастополя: продавець відмовилася мене обслуговувати, бо, вважає, що не розуміє мене, перейшов на англійську - така ж ситуація Підморгую, напевне, в школі погано навчалася Підморгую). Дуже сподобалося в Луганьску, коли чули мою українську мову, такі привітні ставали, що мені аж ніяково ставало Усміхнений. Можливо у когось є інші, негативні факти. Але хочу Вам сказати: головне, не акцентувати увагу на цій проблемі. І не намагатися їх під силою змінити. Потрібно, окрім спілкування українською, бути культурною, вихованою людиною. Коли вони побачать, що українською мовою спілкуються не "останні" люди, вони почнуть нею спілкуватися також. В країні відсутня популяризація української мови, традицій, культури. Оце дуже велика проблема. 
Записаний
Петлюрівець
Новачок
*

354134154
Перегляд профілю
« Відповідь #104 : 16 Липня 2008, 17:59:11 »

За моїми спостереженнями для значної кількості людей, які хотіли б розмовляти українською мовою існує така проблема, як процес переходу з російської на українську. Найчастіше чую фразу: "Не хочу розмовляти суржиком - паплюжити мову".  .

По-перше якби я сказав в універі що не хочу вчити англійську і спілкуватись нею на заняттях з цього предмету то уявляєте яка була б реакція? ;)А чому за подібне ставлення до української має бути інша реакція.По-друге навіть якщо і суржик краще спаплюжена жива мова ніж гарна,правильна,чистенька але мертва типу латини чи ірландської.По-третє ті люди і так спілкуються суриком тільки з переваджанням російських слів,людей які у нашій країні спілкувались чистою російською одиниці
Записаний

Сторінок: 1 ... 5 6 [7] 8 9
Друк
« попередня тема наступна тема »
Перейти в: