Не будь байдужим! » Не будь байдужим! » Чи ефективні наші дії? » Рівень україномовності великих міст України.
kelo-lt Theme designed by padexx
« попередня тема наступна тема »
Сторінок: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9
Друк
0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.
Автор Тема: Рівень україномовності великих міст України.    (Прочитано 10912 раз)
Руслан
Ветеран

м. Хмельницький

427691335
Перегляд профілю Email
« Відповідь #75 : 13 Квітня 2008, 23:47:37 »

... коли ввечері відпочивав у центрі (сквер Козицького), розумієш, що в той час була виключно молодь, то там було десь 90 на 10 (на користь москофілів). Мабуть у Вінниці молодь вважає, що російська -це круто (згадайте, в Російській імперії також певний час було модно спілкуватися французькою, доки не прийшов Наполеон). Здебільшого з цієї молоді - то вихідці з села, котрі приїхавши у місто починають ставати "городськими". Така моя думка.

Та да. Я якось їхав з Ужгорода до Хмельницького потягом. В Чопі до мене в купе підсіла одна дівчина. Як виявилось після знайомства - студентка київського ВУЗу. Спілкувалися нормально - українською. Десь, не то у Сваляві, не то в Мукачевому, підсів до нас хлопець. Як виявилось трохи згодом - теж студент і теж одного з київських вузів... Так от. Як тільки з'ясувалось, що вони обидвоє вчаться в Києві, все - одразу і не зговорюючись перейшли на "па рускі". У замішанні  Так жоден з них, як виявилось, "па рускі" нормально розмовляти і не вміє - акцент у обох був настільки "диким" (уявіть собі російську мову з гуцульським акцентом, Сердючка відпочиває), що мене почав розпирати сміх... Вони так і не зрозуміли, чому... 

Отако то...
Записаний

Щоб щось ЗРОБИТИ - треба щось РОБИТИ!
Тетянка
Новачок
*

431342349
Перегляд профілю WWW Email
« Відповідь #76 : 17 Квітня 2008, 15:03:14 »

Так... в Києві справи погані... мізерна як на столицю цифра 20% і ще й (+/- суржик).
Доки це буде? Просто...я не знаю.. Я вже три роки розмовляю українською, ставлення до мене моїх знайомих не змінилося (ну правда є деякі, ну то таке) і навіть з"явилася якась зацікавленість, але коли я кажу, щоб вони теж переходили на українську, чую то "та ну єта трудна...." або " стидна какта...". А говорити чужою мовою( ще й мовою наших найбільших гнобителів, ворогів) не соромно? У них інші інтереси... яка там мова, яка нація...? Гірко, сумно... З усіх моїх київських знайомих ніхто не говорить українською.
Записаний
Антон
Постійний користувач

Хай живе Україна !!!

368693113
Перегляд профілю Email
« Відповідь #77 : 22 Квітня 2008, 20:59:54 »

Так в Києві погано. Наприклад.
Розмова між учнями та вчителями ( української мови ) у школі на рос. мові і на перервах і на уроках. Хоча таке не завжди , але більшість.
Навіщо та школа ?
А у суспільстві .......... я вже мовчу.
Рівень справжніх українців < 20 %  Злий
Записаний
Серечкiн
Старожило

Proud2BUkrainian

467986970
Перегляд профілю
« Відповідь #78 : 23 Квітня 2008, 00:42:02 »

ха!!! от у мене в групі є тошнотворний тіппочек..з Волині чувак...перші місяця 3-4, на першому курсі, розмовляв виключно чистою літературною мовою..потім поступово, в російськомовних компаніях, перейшов на російську...хоча назвати це російською.."ну что ти зробив рАботу па менеджменту, бо я вчЄра не смог"...урод.. Злий
його навіть чіста-чіста рускагаварящіє одногрупники за це зневажають!! бо зі сторни його потуги розмовляти "вєлікім" видаються просто смішними!!!

а на моє питання, що то за цікавий у нього волинський діалект (ну там "что", "гдзє", "кагда"), тільки дуркувата посмішка.. Стурбований

а ще один чєл з університету..з Ковеля доречі...так той взагалі чисто російськомовний з першого дня навчання!!! Блін, і де отаких-от на Волині набралося???

Записаний

Одна, єдина, неподільна від Карпат аж до Кавказу самостійна, вільна, демократична Україна - оце національний всеукраїнський ідеал. Нехай кожна українська дитина тямить, що вона народилася на світ на те, щоб здійснити цей ідеал. (Микола Міхновський)
Бєня
Головна наша якість - це витримка!
Старожило

Теплодар - Одеса - Київ

420756865
Перегляд профілю Email
« Відповідь #79 : 30 Квітня 2008, 00:51:02 »

Щодо Києва...
Все дуже погано...
Якщо відкинути величезну кількість студентів з україномовних регіонів і тих людей що щодня приїжджають у місто з області на роботу, то мабуть не буде помітно жодної відмінності від Одеси чи Харкова...  Засмучений Сумно....

Рівень україномовності міст доречно аналізувати у спальних районах міст....
Записаний

Любіть Україну!
Не прокохайте її !!
РЕВОЛЮЦІЯ  ТРИВАЄ!!!
КрапочкА
Новачок
*

457877327
Перегляд профілю Email
« Відповідь #80 : 01 Травня 2008, 00:29:09 »

мені стає смішно, коли деякі розмовляючи по телефону російською використовують такі слова як "шо?", "га?" - от так слухаєш і розумієш - інтілігєнтка!!!
Записаний

Лише навчившись помирати ти навчишся жити
fargus-ob
У нас є майбутнє
Постійний користувач

Хмельницький - Київ

351614757
Перегляд профілю Email
« Відповідь #81 : 01 Травня 2008, 11:02:12 »

нЭт!!!! ЕтО просто мАсквІчка!!!!!! Сміюся

а шО???
Записаний
Руслан
Ветеран

м. Хмельницький

427691335
Перегляд профілю Email
« Відповідь #82 : 01 Травня 2008, 14:08:14 »

"А шо такоє?" (с.) Сміюся
Записаний

Бєня
Головна наша якість - це витримка!
Старожило

Теплодар - Одеса - Київ

420756865
Перегляд профілю Email
« Відповідь #83 : 01 Травня 2008, 14:42:45 »

Пишу російською :
"-Девушка, прстите, а вы коренная москвичка?
-Да, а шо?"

Сміюся
Записаний

Любіть Україну!
Не прокохайте її !!
РЕВОЛЮЦІЯ  ТРИВАЄ!!!
fargus-ob
У нас є майбутнє
Постійний користувач

Хмельницький - Київ

351614757
Перегляд профілю Email
« Відповідь #84 : 01 Травня 2008, 23:59:18 »

Я це і мала на увазі...
Записаний
Влад
Індустріальне серце України
Користувач
**

м. Донецьк

Перегляд профілю Email
« Відповідь #85 : 17 Травня 2008, 14:55:30 »

Привіт усім!
Щойно повернувся з Сум. Що можна сказати? Відсотків 30 (здебільшого суржик) українскьої. Помітно, що укрїнською (більш-меньш) спілкуються бабусі і дідусі, середнє покоління - суржиком, а молоде - російською. А що буде за 20 років?
Записаний
Антон
Постійний користувач

Хай живе Україна !!!

368693113
Перегляд профілю Email
« Відповідь #86 : 17 Травня 2008, 19:01:32 »

Буде 100%-ове російське гіфно та ............ і ......... Рот на замку(((((((((((((((((((((((( Злий
Все можна змінити жорстоким засобом - .............
(.........-це негарні слова) Шокований
Записаний
Руслан
Ветеран

м. Хмельницький

427691335
Перегляд профілю Email
« Відповідь #87 : 21 Травня 2008, 15:39:44 »

У Донецьку обмежили вживання української мови

"
Донецька міськрада вирішила обмежити використання української мови у школах.

За таке рішення у вівторок проголосували майже одностайно: 55 із 58-ми депутатів, присутніх на засіданні.

Вони переконані, що таке рішення "вдосконалить" освітню галузь Донецька, передає Радіо "Свобода".

Обмеження поширюється не лише на школи, але й на дитячі садки.

Зокрема, відтепер заборонили відкривати нові україномовні дошкільні заклади та групи, а також збільшувати кількість учнів, котрі вже навчаються українською.

А в рамках програми розвитку російської мови Донецька міськрада визначила 10 "базових шкіл" із поглибленням вивчення російської мови і літератури.

На даний момент в Донецьку 34 україномовні школи і 649 класів з українською мовою навчання. У цих школах навчається 15141 школяр (це 21% від загальної кількості). "

http://www.pravda.com.ua/news/2008/5/21/76131.htm

М-да... Як то кажуть: "п'ята колонна" на марші! У замішанні

А ви кажете про рівень україномовності... Та звідки вона візьметься, та україномовність, якщо "УКРАЇНСЬКА" ВЛАДА на місцях ЗАБОРОНЯЄ ВІДКРИТТЯ УКРАЇНОМОВНИХ ШКІЛ !?!

Записаний

Антон
Постійний користувач

Хай живе Україна !!!

368693113
Перегляд профілю Email
« Відповідь #88 : 21 Травня 2008, 16:34:54 »

@#$%^&*/((((((((((((((((((((((((((((((((((((
.....таких треба депортувати в Р..... негайно
((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
Записаний
maque
Proud 2 b Ukrainian
Постійний користувач

м. Миколаїв

456522844
Перегляд профілю WWW Email
« Відповідь #89 : 22 Травня 2008, 00:38:19 »

Мене ця "толерантність" влади вже задовбала!
Записаний

Proud 2 b Ukrainian. If I ever betray Ukraine kill me please.

Сторінок: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9
Друк
« попередня тема наступна тема »
Перейти в: